Перемагає і там, і там, отримує по 1 очку. Але так як проти нубів в нього була вірогідність виграти вище, ніж проти сильних гравців, то за гру проти нубів він отримає менше очків. А на скільки менше - питання системи обрахунку. Як і проблема різної кількості гравців - у мене це не враховувалось, у романко, судячи з усього, такої проблеми нема.
Нет, это понятно. Я спрашиваю о том, всегда ли, при нескольких победителях, бал разпределяется в равных пропорциях между победителями? Или все-таки их рейтинг влияет на эту пропорцию.
Бали завжди розподіляються в рівній пропорції.
Думаю, тут треба дещо пояснити.
По-перше, як уже зясували, виграшні бали за гру і рейтинг - це різні речі.
В шахах бали отримуються в кожній партії
0 - за програш
0.5 - за нічию
1 - за перемогу
Рейтинг же нараховується окремо.
Самі ж бали штука досить штучна, точно так само в шахах могли б нараховувати 3 бали за перемогу і 1 за нічию.
Для узагальнення рейтингу на більшу кількість гравців також потрібні бали за окрему партію. Я вибрав варіант за аналогією з шахами. Є один бал і він розподіляється між переможцями рівномірно.
В принципі розподіл виграшного балу(ів) може бути довільним. Цілком можливо (хоча я сильно сумніваюсь), що є сенс зробити так, щоб бал розподілявся згідно поточних рейтингів гравців. Чому я сумніваюсь? Тому що в тих же шахах за нічию ти отримуєш півбала незалежно від сили (рейтингу) суперника.
Інша справа, що так як бали за гру - це не зміна рейтингу, то в залежності від сили суперника, (спільна) перемога може дати різну кількість балів.